söndag 15 april 2012

Fyllda choklad cupcakes med vit chokladfrosting.

Dessa underbart goda cupcakes hade vi på vårt bröllop istället för tårta. Det går alldeles utmärkt att frysa bakverken ofyllda.


Cirka 18 cupcakes, beroende på hur stor cupcakesplåt man har.
Cupcakes:
1 ¼ dl kakao av hög kvalitet
2 ½ dl hett kaffe
115 gram rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad

Hallonfyllning:
200 g hallon färska eller frysta.
2 msk socker

White Chocolate Frosting:
75 g vit choklad av hög kvalitet
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
ev några droppar karamellfärg

Cupcakes:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen. Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner mjöl-och chokladblandningen i smeten i omgångar.

4. Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner i smeten.

5. Fyll bakformar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

Hallonfyllning:
1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.

2. Gör ett hål i cupcaken med hjälp av en äppelurkärnare eller vass kniv. Fyll med hallon upp till kanten.

White Chocolate Frosting:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något om den är het.

2. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.

3. Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes. Garnera med tex strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar