lördag 3 november 2012

Glögg


Nu är det dags att sätta årets glögg. Jag satte min glögg 1/11 så den är klar till Lucia, ska bli så gott att smutta på rykande varm glögg...som jag har gjort helt själv. Man ska låta glöggen stå i 3 veckor men jag låter min stå i 6veckor

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar

1 paket bakjäst, 50 g

1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar