lördag 31 mars 2012

Rårakor med västerbottenost och löjrom.

Antal portioner: 4
Färdigt på: ca 30 min

Du behöver;

4 st medelstora potatisar, fast och grovriven
1 st gul lök, grovriven
75 g grovriven västerbottenost
2 msk smör till stekning
0.5 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Tillbehör
löjrom
1 stor rödlök finskuren
1 dl dill, finskuren + ev dillvippor till garnering
2.5 dl turkisk yoghurt


Gör så här

1. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur potatisen.
2. Blanda potatis, lök och ost krydda med salt och peppar.
3. Forma potatisen till små puckar och stek dem gyllenbruna i smör 4–5 minuter på varje sida.
4. Lägg upp dem på hushållspapper för att ta bort överflödigt smör.
5. Servera rårakorna på fat, garnerade med turkisk yoghurt, löjrom, lök och dillkvistar.
6. Vrid lite svartpeppar på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar