söndag 1 juli 2012

Glasnudelsallad


2 p som huvudrätt
4 p som förrätt

100 g glasnudlar
25 g vitkål, finstrimlad
0,5 st gurka i strimlor
1 dl böngroddar
1 dl morötter, strimlade
1-2 st chilipepparfrukter, finhackade röda
12 st basilikablad, gärna thai
200 g räkor, skalade
2 msk jordnötter, finhackade

Marinad:
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk fisksås
1 st vitlök, klyfta finhackad
Tillbehör:
4 st gurkskivor, hyvlade långa
rödbetsstrimlor, långa
basilikablad
Tillagning

Koka upp rikligt med vatten i en gryta. Tillsätt glasnudlarna och vitkålen, låt dem sjuda ca 2 min. Sila dem i ett durkslag och spola dem länge i kallt vatten.
Blanda glasnudlarna och vitkål med gurka, böngroddar, morot och chili.
Marinad: Koka upp vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Rör tills sockret smält. Låt marinaden svalna.
Blanda nudlarna med marinaden och lägg upp på ena sidan av gurkskivan på en tallrik. Lägg skalade räkor på andra sidan gurkan och strö över jordnötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar