onsdag 26 september 2012

Potatis och purjolökssoppa - den godaste!

Denna soppa kan ätas både varm och kall. 
Den är perfekt att värma och hälla upp på termos och ta med sig ut i skogen när man ska på äventyr.
Rensa ur skafferiet på dina gamla påsar och testa ddetta recept istället... =)

1 purjolök
1 liten gul lök
ca 6 st mjöliga potatisar (½kg)
2 msk smör
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongstärning
1 hönsbuljongtärning
3 dl grädde
salt och peppar

Gör ett djupt snitt i purjolöken och skölj väl. Strimla löken fint och lägg i durkslag och skölj av ännu en ggn. Hacka den gula löken. Skala och skiva potatisen. Fräs allt i smöret utan att det tar färg, fräset ska se glansigt ut. Häll över buljongen och låt koka upp, rör om då och då.
Sänk värmen och låt småputtra under lock i ca ½h. Glöm inte att röra!
Tillsätt grädden, rör om och låt puttra ytterligare i ngr minuter. Smaka av med salt och peppar.
Man kan mixa soppa slät eller mosa den med lite med en potatismosare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar