lördag 14 april 2012

Smörgåstårta á la club sandwich.

Receptet hittade jag på ica.se

PORTIONER: 10
Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten. Garnera med ruccola och tomater strax före servering.

Ingredienser
2 paket bacon (à 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
ruccola till garnering

Gör så här
Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
Garnera med halva tomater och ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar