måndag 14 maj 2012

Krispig fisk med varm nudelsallad


Recept av Donal Skehan aka Kitchen Hero.
Den här kryddiga, knapriga fiskrätten kan omvända även dem som inte är så förtjusta i fisk, barnen älskade den här rätten. Jag gjorde den lite mer barntillåten och hoppade över chilipulvret och den röda chilin.
Jag blandade i sesamfrö och rivet skal från limen i mjölet, det blev jättesmaskigt!

400 gram  risnudlar
1 msk  olja
3 st  vitlöksklyfta(or), skalade och finhackade
5 cm  färsk ingefära, skalad och finhackad
1 st  röd chilifrukt, finhackad
6 st  salladslök(ar), fint snedskurna + extra till servering
1 msk  soja
1 st  limefrukt(er), saften
6 msk  vetemjöl
1 tsk  svartpeppar nymalen
1 tsk  salt
0,5 tsk  chilipulver
1 st  ägg
500 gram  , utan skinn, t.ex. kolja eller torsk, skuren i bitar
olja, till stekning och fritering

1. Tillaga nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och fräs i 40–50 sekunder, tills det puttrar och doftar ordentligt. Lägg i salladslök och stek ytterligare någon minut. Häll i soja och limejuice och sjud i 2 minuter.
3. Ta stekpannan från värmen och rör ner de kokta nudlarna. Ställ åt sidan och håll varmt.
4. Blanda mjölet med peppar, salt och chilipulver på en stor tallrik. Vispa upp ägget i en skål.
5. Vänd fiskbitarna en och en i mjölblandningen, skaka av överflödigt mjöl, doppa fiskbitarna i det vispade ägget och vänd dem sedan i mjölblandningen igen.
6. Häll olja i en stor stekpanna till ungefär 1 cm djup och hetta upp på hög värme. Fritera fiskbitarna i 1–2 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
7. Servera fisken på en bädd av nudlar och garnera med några skivor salladslök





2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut. Första gången jag är inne på din blogg. Kul namn:)

    SvaraRadera
  2. Du är så välkommen Linn.
    Jag kan lova att det är jättegott!

    SvaraRadera