lördag 9 juni 2012

Räkcocktail med mango och avocado



Många smaker förenas i den här räkcocktailen. Styrka från chili, sötma från mango, fräschör från lime och krispighet från lök och gurka. Den här cocktailen har jag gjort många gånger, bland annat som en av fyra små rätter på vårt bröllop. Rätten går att förbereda (om man väntar med avocadon) så den passar bra till student, nyår, midsommar, bröllop, fest mm mm.



250 g färska räkor med skal
4 st salladslökar
0,5 st gurka
1 st mogen mango
2 st mogna avokado
1 st röd chili
2 msk koriander, hackad
1 dl pressad apelsin
4 msk pressad lime
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till dekoration
solrosskott


Skala räkorna.
Ansa, skölj och skiva salladslöken fint.
Skala, kärna ur och skär gurkan i fina tärningar.
Skala, dela och kärna ur mango och avokado. Skär dem också i fina tärningar.
Skölj, dela och kärna ur pepparfrukten.
Hacka den och koriandern fint.
Blanda samman räkor och samtliga grönsaker. Blanda och häll över apelsin-, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i glas eller små skålar. Dekorera eventuellt med solrosskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar