onsdag 10 oktober 2012

Mazarincupcakes med färska bär.


Den här satsen gav mig 24 st smarriga cupcakes, jag använde mazarinformar i papper från Åhléns.


250 g mjukt smör
500 g mandelmassa
5 ekologiska ägg
1 dl vetemjöl

2 liter valfria färska bär (jordgubbar, bigaråer och hallon)
5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Vänd sist i mjölet för hand.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna helt.
Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.
Spritsa grädden på kakorna och fäst bären i grädden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar