tisdag 14 augusti 2012

Morotssylt



1 kg morötter
3 st citroner
2 dl vatten
7 dl strösocker, 600 g


Skala, ansa och skär morötterna i bitar. Kör dem finfördelade med kniven i matberedare. Häll hacket i en stor kastrull.
Skölj och borsta citronerna väl. Skär dem i bitar och finfördela dem i matberedare. Du kan också riva morötterna grovt och halvera samt skiva citronerna mycket tunt. Lägg detta i kastrullen med morotshacket och tillsätt vatten. Koka under lock ca 15 minuter. Rör då och då.
Tillsätt sockret och koka ytterligare ca 20 min utan lock. Ös upp marmeladen i rena varma burkar. Förvara i kylskåp.

Gott till efterrätter, scones, chevrétoast, kött, kyckling, fisk, i såser och till ostbrickan.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande och annorlunda med morotssylt! Låter riktigt härligt!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var jättegod, speciellt på en bit brie! mmmmm

      Radera