onsdag 17 oktober 2012

Drömtårta

En klassiker som står sig i alla väder!


3 ägg
1½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk cacao
1 tsk bakpulver

Smörkräm
200g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Sätt ugnen på 250grader.

Täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Sikta i de torra ingredienserna, rör försiktigt ned det i smeten. Häll smeten på plåten och bred ut med en slickepott. Grädda i mitten i ca 5 minuter, håll koll för kakan bränner snabbt! Under tiden så tar du ett nytt bakplåtspapper och lägger på din arbetsbänk, strö strösocker på denna. När kakan är färdig så ta ut den och lägg den upp och ner på det sockrade pappret. Fukta det varma pappret med en fuktig trasa så lossnar det lättare. Låt kakan svalna. 

Sikta ner de torra ingredienserna till smörkrämen över smöret och vispa med elvisp. Bred smörkrämen på den kalla kakan. Rulla, med hjälp av pappret ihop kakan till en fin rulle, se till att skarven ligger neråt.
Förvara kakan svalt, det går jättebra att frysa rullen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar