Billig mat. God mat. Bra mat.
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Mangosås
250 g fryst, tinad mango, det går ju självklart svinbra att använda färsk!
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda oregano, kanel, cayennepeppar och socker i en skål. Tillsätt vinägern.
Skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Pensla på kryddblandningen. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Skala lök, söt potatis och ev potatis. Skär i klyftor. Halvera limen. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt eller långpanna. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Lägg på kycklingklubborna.
Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut.
Mangosås:
Mixa fryst, tinad mango till en slät puré med stavmixer. Blanda med finrivet skal av lime, färskpressad limejuice, finriven färsk ingefära och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
Servera med mangosås och gärna en grönsallad.
receptet hittade jag i tidningen buffé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar