lördag 13 oktober 2012

Italienska köttbullar i tomatsås


Barnens nya favorit? Perfekt att servera till både vardags och fest.

500 gram  nötfärs
2 st  ägg
50 gram  riven parmesan
1 tsk  torkad basilika
1 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
1 msk  smör

Tomatsås
0,5 st  gul lök(ar)
1 förpackning  krossade tomater
1 st  Citron, rivet skal
50 gram  smör
0,5 msk  honung
0,5 tsk  salt


4 port  spaghetti
250 gram  morötter
0,5 st  gurka

Koka upp pastavatten.

Tomatsås:
Dela en lök och ta bort skalet på ena halvan. Lägg den skalade lökhalvan tillsammans med krossade tomater, smör, honung och salt i en kastrull och låt koka upp på medelsvag värme. Riv i citronskal. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du gör köttbullarna.

Köttbullar: Blanda färsen med ägg, riven parmesanost, basilika, salt och peppar. Blanda ihop till en jämn färs och rulla köttbullar.
 Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek köttbullarna runt om så att de får färg- de behöver inte bli genomstekta.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Ta upp löken ur tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Låt köttbullarna puttra i tomatsåsen ca 10-15 minuter.
Skala morötter och skär dem och gurkan i stavar.
Italienska köttbullar i tomatsås med grönsaksstavar
recept från tasteline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar