Barnens nya favorit? Perfekt att servera till både vardags och fest.
500 gram nötfärs
2 st ägg
50 gram riven parmesan
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk smör
Tomatsås
0,5 st gul lök(ar)
1 förpackning krossade tomater
1 st Citron, rivet skal
50 gram smör
0,5 msk honung
0,5 tsk salt
4 port spaghetti
250 gram morötter
0,5 st gurka
Koka upp pastavatten.
Tomatsås:
Dela en lök och ta bort skalet på ena halvan. Lägg den skalade lökhalvan tillsammans med krossade tomater, smör, honung och salt i en kastrull och låt koka upp på medelsvag värme. Riv i citronskal. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du gör köttbullarna.
Köttbullar: Blanda färsen med ägg, riven parmesanost, basilika, salt och peppar. Blanda ihop till en jämn färs och rulla köttbullar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek köttbullarna runt om så att de får färg- de behöver inte bli genomstekta.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Ta upp löken ur tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Låt köttbullarna puttra i tomatsåsen ca 10-15 minuter.
Skala morötter och skär dem och gurkan i stavar.
recept från tasteline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar