fredag 12 oktober 2012

Bàhn MÍ- vietnamesiska baguetter

Ny fredagsfavorit? Testa dessa läckra mackor istället för den vanliga fredagstacosen..
Var inte rädd för att göra egen majjonäs, tänk på att ha ungefär samma temperatur på alla ingredienser och ta det lugnt med oljan i början så ska den inte skära sig.


Recept: Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”600 g lövbiff

Majo;
1 äggula
1 tsk dijonsenap, eller vanlig senap
1 msk vitvinsvinäger
3 krm salt
0,8dl neutral rapsolja

2 morötter
1/2 gurka
1 msk finriven ingefära
1 tsk sesamolja
1 stor baguette
1 msk stark chilisås (t ex Srirachasås)
1 kruka koriander
1 lime
olja till stekning
2 krm nymalen svartpeppar

Vispa ihop äggula, senap, vinäger och 2/3 av saltet i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Om du, liksom jag är otränad så använd elvispen! Vispa till en tjock majonnäs.

Skala och strimla morötterna riktigt fint. Skiva gurkan tunt.
Strimla lövbiffen och blanda med ingefära och sesamolja.
Stek lövbiffen i omgångar på hög värme i olja. Krydda med resterande salt och peppar.
Skär brödet i portionsbitar. Dela och fyll varje med biff, grönsaker, majonnäs, chilisås och koriander. Toppa med en limeklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar