onsdag 10 oktober 2012
Sweet potato cupcakes by Leila.
Oj oj oj vad gött!
ca 16 st
4,5 dl sötpotatispuré (jag kokade 2.5 st normalstora och det blev 4 dl)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
½ tsk salt
1,5 dl matolja
Frosting
60 g mjukt smör
200 g florsocker (4 dl)
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
150 g Philadelphiaost
Sätt ugnen på 175 C.
Skala och tärna sötpotatisen och koka bitarna mjuka i ungefär 10 minuter. Häll av vattnet och mixa till puré – jag pressade potatisen i en press. Låt svalna en stund.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt – blanda ihop alla torra ingredienser väl och sikta ner i äggsmeten. Blanda i sötpotatispurén och matoljan.
Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Baka av i 20-25 minuter i ugnen – prova med sticka – de ska vara torra inuti.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen, fyll i spritspåse och dekorera kakorna med frosting och ev. pumpakärnor.
Receptet är från Leila Lindholms Hello cupcake!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar