tisdag 16 oktober 2012

Vaniljhorn

Oj oj OJ vad goda! Dessa klassiker blir inte långlivade i kakburken, det kan jag lova... lite pyssliga, men helt klart värt det.
ca 40 st

200 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

strösocker

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp eller i matberedare. Ta upp degen och rulla till två längder, dela längderna i 40 delar och rulla till pinnar, inte för tunna. Om degen är för smulig så kan du värma den mellan händerna. Böj till horn och lägg på bakplåtsklädd plåt. Sätt in i kylen i minst 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Hornen ska inte ta färg! De ska kännas lätta, då är de klara. Vänd hornen i strösocker och låt kallna på galler. Göm kakorna på ett bra ställe om du inte vill att de ska ta slut på 3 minuter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar