söndag 14 oktober 2012

Thaispett med nudelsallad


Saftiga kycklingspett med färsk ingefära, röd currypasta, soja och sesamolja. Strö gärna över lite rostade sesamfrön vid servering.


900 g kycklinglårfilé
ev rostade sesamfrön till servering

Marinad
1 1/2 msk finriven ingefära
1 tsk finriven vitlök
1 msk röd currypaste
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
2 msk japansk soja

Skär varje kycklinglårfilé i 3–4 bitar.


Marinad: Blanda marinaden. Lägg ner kycklingbitarna och marinera i minst 30 minuter.
Trä på spett och grilla/stek runt om ca 15 minuter, tills kycklingen är klar. Servera med nudelsallad.


Nudelsallad
150 g salladsärter (sugar snaps)
1 röd eller gul paprika
2 salladslökar
150 g glasnudlar
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
2 lime
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
salt
nymalen svartpeppar
1/2 gurka
1 kruka koriander
1 dl hackade salta jordnötter
ev sweet chilisås till servering

Skär salladsärterna i grova strimlor. Kärna ur paprikan. Skär den och salladslöken i fina strimlor. Bryt nudlarna på mitten och blanda med grönsakerna.
Koka upp rikligt med vatten. Lägg i nudlar och grönsaker. Lägg på lock. Ta från värmen. Låt stå i 2–3 minuter.
Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Blanda med riven ingefära, 2–3 msk pressad limejuice (för 4 port), sesam- och rapsolja.
Smaka av med salt, peppar och ev mer pressad limejuice.
Dela, kärna ur och tärna gurkan. Vänd ner den och hela korianderblad, toppa med hackade jordnötter. Servera med limeklyfta.
Receptet hittade jag i tidningen buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar