måndag 1 oktober 2012

Pasta med ratatoullie

Detta är en enkel och god pastasås som jag lagade mycket när jag var yngre.


1 st  röd paprika
1 st  grön paprika
1 st  gul paprika
2 st  gul lök(ar)
1 st  aubergine
1 st  zucchini
3 st  vitlöksklyfta(or)
3 msk  olja
2 burk(ar)  krossade tomater
0,5 msk  socker
salt
svartpeppar, nymalen

1 msk senap
1 brk creme fraiche


Skölj grönsakerna och skär i stora bitar. Hacka vitlöken.
Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna utan att dem får färg. Slå på de krossade tomaterna och låt småputtra under lock minst 30 minuter.
Smaka av med salt, socker (för att framhäva tomatsmaken) och nymald svartpeppar.
Tillsätt senapen och creme fraiche, låt koka ihop och servera med tagliatelle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar