onsdag 27 april 2011

Hamburgerbröd med surdeg

Väldigt goda, t.o.m barnen tyckte om dem...

16 st

250 g surdeg
12 g jäst
1/2 dl olja, mat eller raps.
4,5 dl vatten
2 tsk honung
1,2 l vetemjöl special
1 tsk salt
sesamfrön

Kör surdeg, jäst, rapsolja, vatten, honung och mjöl i assistent på låg hastighet i 8 minuter.
Tillsätt saltet och kör i 8 minuter till på högre hastighet.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 2 timmar.
Knåda sedan degen lätt, och forma 16 platta bullar. Degen är ganska lös, men det ska den vara, arbeta med mjölade händer.
Nagga bullarna. Låt jäsa i ca 45 minuter. Pensla sedan med mjölk, och strö sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar