tisdag 26 april 2011

Bolognagratäng

Den här pastagratängen var en av mina favoriter när jag var liten, testa den, du kommer inte att bli besviken.Obs! Det måste vara fusilli/pastaskruvar, annars så blir den inte så god.... =)

1 liten lök
1 morot
½ pkt bacon
1 vitlöksklyfta
hacka detta och fräs!
150g nötfärs fräses med i hacket
2-3 msk tomatpuré
1½ dl vatten
½ dl chilisauce
Krydda upp med basilika, timjan, oregano, svartpeppar och salt. Koka ihop i ca 10-15min, späd med vatten om det behövs. Koka fusilli. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager med spiralisarna och häll över köttfärssåsen, täck detta med ett lager av spiralmakaroner.

Rör ihop 3 ägg med 3dl mjölk, häll äggstanningen över gratängen och strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 20 min, eller till äggstanningen stannat.

Servera med en sallad till.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar