tisdag 26 april 2011

Ramslökssoppa

5st medelstora potatisar
cirka 50-70 g ramslök
2 msk smör
1.25 liter hönsbuljong
1-1,5 dl grädde
salt och peppar

Skala och skär potatisen i småbitar. Skölj ramslöken noga,grovhacka.

Fräs potatis och ramslök lätt i matfettet. Häll över buljong och koka tills potatisen är mjuk.

Kör med handmixer, eller mosa med en potatisstöt, det kan du bestämma själv. Vissa föredrar en slät soppa och andra lite mer chunky. Blanda i grädde och smaka av med salt och peppar. Man kan även skrämma soppan med en liten skvätt vitt vin..
Om du vill så kan man dekorera soppan med en nypa med grovhackad ramslök och ett par droppar olivolja. Det är väldigt gott med ett pocherat ägg till...Om man liksom jag inte riktigt har tålamod till att pochera ägg så går det bra med en vanlig ägghalva också.

                                                Torrt vitt vin, eller en ljus öl passar bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar