torsdag 28 april 2011

Kryddsmör Beurre Café de paris

I det här kryddsmöret så får man användning av nästan hela sin kryddhylla. Kräver lite planering, men är väl värt det!

Lägg följande 22 ingredienser i en mixer; Å håll i er nu...
50 g färsk persilja
50 g schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
5 st sardeller eller ansjovisfileér
½ apelsin, skalet och saften
½ citron, skalet och saften
4 st äggulor
1 krm cayennepeppar
2 krm curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk worchestersauce
2 tsk fransk senap
1 tsk rosmarin
1 tsk dragon
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk pepparrot, riven
1 msk cognac
1 msk madeira
1 msk ketchup
2 msk kapris
5 msk skuren färsk gräslök
2 msk skuren dill
Mixa detta till en slät massa, späd vid behov med lite olja från sardellerna eller spad från ansjovisen. Ställ kryddblndningen kallt i 1-2 dagar.
Blanda sedan ner
500g äkta smör.

Det här blir ju en ganska stor sats. Det som inte går åt är bara att frysa, i korvar, eller spritsade rosor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar