1 skivad purjolök fräses i
2 msk olja
1 kuvert saffran strös över löken
1 vitlöksklyfta pressas i
1 brk krossade tomater hälles över fräset
1½ l vatten tippas i, ha sedan i
3 dl grädde och
3 st fiskbuljongtärningar och
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Låt detta koka under lock i 10 min, lägg sedan i
400g torsk
Sjud soppan i ca 8-10 min
Om man vill festa till det lite så häller man i
1 dl vitt vin, vill man har mer vinsmak så häller man i mer vin...
Det sista man gör innan man serverar är att ha i
1 brk musslor, eller ett nät med musslor. Kontrollera då att varje mussla är ok, annars blir det inte roligt i magen... =) och även, om man vill
300 g räkor, och dom får se ut hur man vill, frysta, stora, färska, i brk. Du bestämmer, visst är jag snäll??!!
Lägg upp soppan och garnera med en generös vippa med dill, servera ett gott bröd till och varför inte ett glas smarrigt gott vitt vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar