onsdag 27 april 2011

Hawaiigryta a la 80´s

Matlagning behöver ju inte alltid vara så där flashig som den är i alla matprogram...eller hur? Ibland kan man faktiskt få göra en enkel, snabb och god gryta med ananasringar utan att få dåligt samvete tycker jag!


Börja med att strimla
400g fläskkött, tex filé, skinkstek, el.dyl
Fräs sedan köttet och
2 st gula hackade lökar
Pudra över
1½ msk vetemjöl och späd med
2 dl grönsaksbuljong
Krydda med;
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1½ msk senap

Låt detta koka ca 10 min och tillsätt sedan
400g väl avrunnen ananas i bitar,nu för tiden så finns det ju ngt så modernt som färdigskuren ananas på brk, men vill du behålla den där äkta 80-tals känslan så kör du med ringar som du SJÄLV skär i bitar, häll över
1 dl grädde
Servera med ris, Lili & Sussie musik och, när vi ändå kör lite 80, varför inte lite gurkstavar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar