Friska och goda cupcakes som är väldigt lättbakade. Jag använder alltid en muffinsplåt när jag bakar cupcakes och muffins, det gör att de håller formen bättre. I receptet står det att man ska använda färska blåbär, men jag kan intyga att det går minst lika bra med frysta. Lägg bären i en sil så att de får rinna av, annars blir bakverken ganska blöta.
12 små eller 6 stora cupcakes
2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75g smör
3/4 dl mjölk
2 3/4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft från 2 st citroner
2½ dl färska blåbär
Frosting
200 g vit choklad
200 g philadelphia
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och ha i mjölken, blanda ner i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten, blanda med en slickepott.
Blanda ner skal och saften från citronerna.
Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3 med smet.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Låt svalna.
Hacka chokladen och smält den i vattenbad, låt svalna något.
Rör ihop chokladen med färskosten.
Spritsa eller bred på frostingen på kakorna.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar