Dessa spett kan man förgrilla och ta med kalla om man ska ut på utflykt.
Om man inte vill göra egen majonnäs till coleslawn så kan man naturligtvis ta färdig majjo.
8 portioner
ca 1 kg kycklinglårfilé
8 små baguetter
Marinad
2 msk färsk finriven ingefära
2 msk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk chilipulver
1 dl olivolja
2 tsk honung
1 tsk salt
2 krm peppar
Skär kycklingfiléerna i 1–2 cm breda strimlor.
Blanda ingredienserna till marinaden med salt och peppar i en bunke. Lägg ner kycklingstrimlorna och blanda runt tills de är täckta av marinad.
Täck med plastfolie och ställ i kylen minst 30 minuter.
Trä upp kycklingstrimlorna på blötlagda träspett. Grilla dem runt om ca 10 minuter, tills kycklingen är klar.
Dela baguetterna på längden. Fyll med Örtig coleslaw och grillad kyckling.
Coleslaw
ca 700 g vitkål
2 fänkål
2 morötter
2 äggulor
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk dijonsenap
3 dl plockade färska örter (t ex basilika, mynta, bladpersilja, koriander)
finrivet skal av 1 citron
salt att smaka av med
Strimla vitkålen, använd gärna en osthyvel eller mandolin. Ansa och dela fänkålen. Skär bort mittstocken och skär resten i tunna strimlor. Skala och grovriv morötterna.
Mixa äggulor, vinäger och salt med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Rör ner matyoghurt och senap.
Finhacka örterna. Tillsätt dem och citronskal i majonnäsen. Blanda de strimlade grönsakerna med örtmajonnäsen. Smaka ev av med mer salt.
recept från tidningen buffé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar