Gott att grilla ngt annat än vanliga hamburgare...
Servera gärna med hembakade hamburgerbröd, recept på vanliga bröd hittar du här och recept på hamburgerbröd med surdeg hittar du här.
Om man inte hittar kycklingfärs i affären så kan man mixa ett par kycklingfileér grovt.
600 g kycklingfärs
1 paket halloumiost (à 200 g)
1/2 rödlök
2 tomater
50 g romansallad
4 hamburgerbröd
1 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Mangoyoghurt
250 g tärnad mango eller 3msk mango chutney
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 msk hackad färsk mynta
salt och peppar
Gör så här
Mangoyoghurt: Grovmixa mangon med stavmixer eller i matberedare. Rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Skär halloumin i cm–tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Skär eller bryt salladen i mindre bitar.
Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Forma till portionsstora burgare.
Pensla burgarna runt om med olja. Grilla dem 3–5 minuter per sida eller stek i olja ca 5 minuter per sida i en stekpanna.
Grilla eller stek halloumin tills den fått fin färg. Rosta ev bröden hastigt på grillen eller i en torr, het stekpanna.
Lägg burgare och halloumi mellan bröden med lök, tomat och sallad. Toppa med en klick mangoyoghurt. Servera gärna med klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter.
recept från tidningen buffé
recept från tidningen buffé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar