2 kokta, mosade potatisar
2 1/2 finstrimlade salladslökar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket tinad hokifilé (à 400 g)
1 tsk potatismjöl
1/2 dl ströbröd
500 g broccoli
1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)
3 skivade vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 krm salt
3 dl basmatiris
sweet chilisås
japansk soja
citronklyftor
Koka basmatiriset.
Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, salt och peppar.
Skär hokifilé, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar (för 4 port) och vänd i ströbröd.
Skär broccoli i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter.
Fräs chilifrukt och skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med salt. Blanda fräset med broccolin.
Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna.
Servera med ris, broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar