lördag 5 maj 2012

Ugnsbakad fänkål med grädde och vin


Jag har inte använt fänkål så mycket.  Jag har trott att jag inte har tyckt om det... Det är så lätt att bara prova ju!
Gillar man inte så är det ju bara att kasta.
Våga testa alla härliga råvaror som du är nyfiken på.
Det här receptet är helt klart ngt som kommer att lagas igen här hemma på Dansaretorp. Fänkålen blir så mild och god. Parmesanosten gör att den blir lite härligt knäckig.


2 st fänkål
½ dl vitt vin
citronsaft från en stor klyfta
1 dl grädde
salt och peppar
5 msk riven Parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Rengör fänkålen, skär bort topparna och dela varje fänkål i fyra bitar. Lägg bitarna i en ugnssäkert form och tillsätt vin och citron. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Låt fänkålen bakas i ugnen 20-25 min. Strö sedan över parmesanost och baka vidare i ca 20 minuter eller tills fänkålen är mjuk och parmesanosten är gyllene. Gott till fisk, kött eller kyckling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar