torsdag 28 juni 2012

Fjärilskotletter med fjärilspasta


500 g fjärilskotletter eller fläskotletter som du skivar i två delar, fast du skär inte hela vägen igenom.
2 st  rökta skinkskivor
100 g färskost med gräslökssmak
2 st okokta spaghettistrån
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör

Sås
2 dl buljong (koncentrerad kalvfond + vatten)
1 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
0,5 msk gräslök, hackad

Apelsin- och tomatsallad
2 st apelsiner
4 st tomater
2 msk olja
1 msk vinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Sallad: Skär bort skal och ytterhinnor på apelsinerna.
Skär apelsiner och tomater i skivor. Lägg upp på salladsfat. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över.
Strö på persilja och ställ kallt. Koka pastan.

Lägg fjärilskotletterna med ryggen nedåt. Lägg 1/2 skiva skinka och ca 1 tsk ost i varje kotlett. Vik ihop och fäst med spagetti.
Krydda med salt och peppar.
Stek kotletterna i smör 3 min per sida.

Sås: Häll buljong, osten och soja i en traktörpanna.
Koka upp. Blanda mjöl och grädde och vispa ner redningen.
Låt såsen sjuda 5 minuter. Lägg ner kotletterna i såsen och strö över gräslök.
Servera fjärilskotletterna med nykokt fjärilspasta och apelsin- och tomatsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar