söndag 24 juni 2012

Ädel gryta


500-600 gr benfri kotlettrad eller skinka
2 msk smör
75 gr ädelost
1 dl tomatpure
1 vitlöksklyfta
3 dl buljong
1 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
100 gr färska eller frysta champinjoner
1 grön paprika
½ tsk oregano
salt och svartpeppar efter smak
2 msk klippt persilja

Skär köttet i skivor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Smula ner ädelosten. Tillsätt tomatpure, pressad vitlök och buljong. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör ihop vetemjöl och creme fraiche. Rör ner i grytan. Tillsätt skivade champinjoner. Skär paprikan i tärningar  och lägg i grytan. Krydda med oregano Låt koka i ytterligare 5 min. Smaksätt  med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar