måndag 18 juni 2012

Red velvet cupcakes



3 dl vetemjöl

1 msk kakao

1 tsk salt

1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk bikarbonat

strössel att garnera med


Frosting
100 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
5 dl florsocker
25 g smör (rumsvarmt)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice

Sätt ugnen på 175°C.
Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.

Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar