söndag 17 juni 2012

Skaldemans Floridasallad



200 gram finhackad bacon och/eller sidfläsk

Dressing:
1dl majonnäs
1/2 dl Creme Fraiche
1 knapp matsked fransk senap
En matsked citron
Svartpeppar

Knaperstek ca 200 gram finhackad bacon och/eller sidfläsk. Kör på försiktig värme och lång tid så att du kan använda stekflottet i salladen. Medan fläsket steks blandar du en dressingen.
Rör ner en finhackad lök, gärna rödlök. Tillsätt finstrimlad kål tills konsistensen är bra. Rå blomkål är nog bäst, men finstrimlad vitkål fungerar också bra. Använder du rödkål bör du slaka den snabbt i hett vatten. Då blir den lite ätvänligare. Slå ner det avsvalnade fläsket i salladsskålen, rör om och smaka av. Är salladen väl syrlig tillsätter du mer majonnäs, är den väl rund i smaken spetsar du med senap/citron. Salladen går att äta direkt men smakar bäst dagarna efter. Förvaras i kylskåp med plast över skålen. Den håller sig bra i fyra, fem dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar