fredag 1 juni 2012

Vegetarisk lasagne med keso

Jag har provat lite olika varianter på vegetarisk lasagne och jag tycker att den här är godast.

250 g keso
200g lasagneplattor
4 tomater
riven ost

Vispa ihop
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
Ha i
2 msk smör
Låt koka upp under omrörning, tillsätt
40 gr riven ost
och smaka av med
salt och peppar
Så, då är ostsåsen klar.

För att göra tomatsås behöver du
100 g hackad gul lök
2 st hackade vitlöksklyftor
200 g svamp
1 msk olja
1 brk hela tomater
1 tsk basilika
Koka ihop allt och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Börja med ett lager med tomatsås i btn och varva sedan ostsås, plattor, keso och tomatsås. Avsluta med ett lager av ngn sås. Lägg på skivade tomater och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 30-40 min i 225 grader. Servera en fräsch sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar