lördag 23 juni 2012

Lammfärsbiff med tzatsiki och pitabröd


1 st potatis, kokt kall
400 g lammfärs
1 dl vatten
1 st ägg
3 msk gotländsk senap, söt grovkornig
0,5 dl persilja, hackad
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1-2 msk smör, till stekning

Tsatsiki
1 st gurka, (ca 250 g)
1 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 krm svartpeppar, nymald

Sallad
1-2 st tomater
1 st gurka
1 st paprika
2-3 st salladslökar
100 g svarta oliver
150 g fetaost


Börja med tsatsikin. Dela gurkan på längden. dra bort det vattniga i mitten av gurkan med hjälp av en sked. Skär gurkan tunnt tunnt med kniv eller osthyvel. Blanda gurkan med matlagningsyoghurt, pressad vitlök, olja och svartpeppar. Ställ kallt till servering.

Pressa eller mosa den kokta potatisen. Blanda lammfärs, potatis, vatten, ägg, senap, persilja, salt och svartpeppar i en bunke.
Fräs smöret i en stekpanna. Forma fyra biffar. Stek dem 3-4 minuter på var sida på medelgod värme.


Sätt ugnen på 200°. Värm pitabröden i mitten av ugnen 4-5 minuter precis före servering.
Skär grönsakerna i mindre bitar och fårosten i små kuber till en sallad.

Placera biffarna i de varma pitabröden. Servera tsatsiki och sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar