onsdag 27 juni 2012

Gulasch på fläskkött med vitkål och smörgåsgurka

Min absoluta favoriträtt som barn!!

4 pers
ca 500 g benfritt fläskkött av bog
2 gula lökar
500-600 g vitkål
smör
2 tsk paprikapulver
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk soya
2 lagerblad
12 vitpepparkorn
1 kvist timjan
½ knippa persilja
2 tomater
1 dl smörgåsgurka
1 paprika
1-2 tsk maizena

Strimla köttet, hacka löken, strimla vitkålen. Fräs köttet i smör och lägg sedan i lök och vitkål, fräs tills det mjuknat ngt. Strö över paprikapulver, krydda med tomatpuré, soya, lagerblad, vitpeppar, timjan och persilja. Låt grytan koka under lock på svag värme i ca 20 min.
Skär tomater, paprika och gurka i bitar och lägg i grytan och låt koka ytterligare 5 min.
rör ut maizena i lite vatten och häll ner redningen i grytan under omrörning. Låt det koka upp.
Servera med tagliatelle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar