måndag 25 juni 2012

Fläskfilé rosé


Fläskfilé rosé6 portioner

500-600 g fläskfilé
2 msk Smör
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 stor lök, finhackad
2 dl crème fraiche
1 dl köttbuljong
2 msk chilisås
1/2 msk Worcestersås
1/2 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
hackad persilja

Skär filén i skivor. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan. Fräs lökhacket i en traktörpanna. Blanda i crème fraiche, köttbuljong, chilisås, Worcestersås, soja och vitlök. Rör om och låt koka några minuter. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen. Låt allt bli varmt. Strö hackad persilja över. Servera med pressad potatis och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar