Snabb och lättlagad kycklingrätt.
4p
500g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk oregano
1½ msk balsamvinäger
Potatishalvor
3-4 st potatisar per person
Skölj potatisen och dela dem på mitten, lägg i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över och satrö över salt och peppar. Baka i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Skär varje kycklingfilé i 3 delar på längden.
Bryn kycklingen i smör, salta och peppra.
Blanda grädde, buljong, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i ca 5 minuter. Servera med potatishalvor och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar