måndag 11 juni 2012

Lchf chokladbakelser med nötter och lättvispad grädde


100 gram choklad, mörk av fin kvalitet
100 gram smör
2 st ägg
½ vaniljstång
1 msk cacao
1 dl nötter

Smält smör och choklad ihop.
Vispa äggen fluffiga.
Häll ner chokladsmeten i äggen.
Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon.
Hacka valfria nötter och blanda ner i smeten.
Häll i små aluminiumformar. (man kan hacka mörk choklad grovt och strö över kakorna, då får man härliga hårda bitar av choklad sen)
Grädda ca 5minuter i ugnen på 200 grader. Skaka lite på en form och se att kakan fortfarande är lite gungig, då är det dags att ta ut dem.
Låt kakorna svalna under bakduk.
Servera med en stooooor klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar