fredag 22 juni 2012

Cowboygryta med tortillas


400 g nötfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk bönmix
1 dl vatten
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 st hönsbuljongtärning
2,5 krm salt
6 st stora tortillabröd

Tillbehör
1 st isbergssallad
1 burk matlagningsyoghurt


Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna.
Fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ta ur löken och bryn färsen.
Tillsätt tomatpuré, bönor, vatten och lök. Krydda med chilipulver, spiskummin och buljongtärning. Låt koka samman 5 min. Smaka av med salt
Värm bröden enligt förpackningen och lägg i djupa tallrikar eller skålar. Bottna med strimlad isbergssallad, häll på cowboygryta och en klick yoghurt.

Cowboygryta i tortillaskål Receptbild - Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar