tisdag 17 april 2012

Avocado-couscous med räkor


Den här rätten smakar sommar tycker jag. Perfekt utflyktsmat, då den är lika god kall som halvljummen!

4 port

1 kg räkor med skal
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 avokado
2 msk smör
½ tsk salt
2 dl crème fraiche franska örter


Skala räkorna. Koka upp buljongen och rör ner couscousen. Lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan om plattan i 5-6 min. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och avokado. Fräs lök och paprika i en stor panna. Rör ner räkorna och låt dem fräsa med. Rör ner salt och hälften av crème fraichen, låt koka upp. Tillsätt avokadon och sist couscousen. Servera med resten av crème fraichen, citronklyftor och en sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar