tisdag 17 april 2012

Kyckling med sås "to die for"

Shit. SHIT! Den här såsen...


4portioner

4 st kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2,5 dl vatten
0,5 burk champinjoncrème, (à 185 g)
1 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk kycklingfond, koncentrerad
1 st vitlöksklyfta
2 msk maizenaredning, för brun sås
1 tsk soja

pressad potatis eller klyftpotatis, broccoli, morötter


1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör i en stekgryta eller stekpanna med lock. Häll över 1/2 dl vatten och efterstek under lock så att kycklingen blir helt genomstekt, ca 10 minuter.

2. Ta upp kycklingen, tillsätt 2 dl vatten, champinjoncrème, matlagningsgrädde, crème fraiche, kycklingfond och pressa i vitlöken. Låt såsen sjuda några minuter och red sedan av med
maizenaredning. Låt sjuda 1 minut och smaka sedan av med lite soja. Lägg tillbaka kycklingen i grytan.

3. Servera med tillbehören och ev en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar