Shit. SHIT! Den här såsen...
4portioner
4 st kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2,5 dl vatten
0,5 burk champinjoncrème, (à 185 g)
1 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk kycklingfond, koncentrerad
1 st vitlöksklyfta
2 msk maizenaredning, för brun sås
1 tsk soja
pressad potatis eller klyftpotatis, broccoli, morötter
1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör i en stekgryta eller stekpanna med lock. Häll över 1/2 dl vatten och efterstek under lock så att kycklingen blir helt genomstekt, ca 10 minuter.
2. Ta upp kycklingen, tillsätt 2 dl vatten, champinjoncrème, matlagningsgrädde, crème fraiche, kycklingfond och pressa i vitlöken. Låt såsen sjuda några minuter och red sedan av med
maizenaredning. Låt sjuda 1 minut och smaka sedan av med lite soja. Lägg tillbaka kycklingen i grytan.
3. Servera med tillbehören och ev en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar