lördag 14 april 2012

Goi Cuon - fyllda risrullar.


Sviiingoda!!


4 portioner
500 g extra stora räkor med skal
300 g strimlat fläskkött gärna marinerat
100 g glas- eller risnudlar
280 g böngroddar på burk
2 tsk olja, gärna sesamolja
3 krm salt
1 krm vitpeppar
200 g urkärnad gurka, i stavar
2 krm chilipeppar
8 rispapper eller wraps
1 liter strimlad sallad
1 dl korianderblad

Tillbehör:

2 msk grovhackade jordnötter

4 msk hoisinsås (se recept på hemgjord i ett annat inlägg.)

3 dl ris
6 dl vatten
1 tsk salt

Gör så här
Tina räkor och kött om de är frysta. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola böngroddarna med vatten och låt dem rinna av. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra om det inte är marinerat. Blanda ner nudlar, räkor och gurka och smaka av med chilipeppar.

Blöt och lägg ut rispappren enligt förpackningen. Fördela sallad och koriander på pappren och lägg på kött- och räkblandningen. Vik ihop papperet över fyllningen som ett smalt öppet kuvert.

Blanda nötterna i såsen och servera den med kokt ris.

Tips:Fyllningen kan rullas in i tortillabröd i stället för rispapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar