Jag brukar hoppa över den färska mangon. Det är jättegott att ha ketjap manis till.
4 port
ca 1 kg kycklingdelar eller 4 st kycklingfiléer
smör
1/2 röd chilifrukt eller 1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
1 mango
Bryn kyckling i smör i en stekpanna. Flytta över dem i en gryta. Kärna ur och hacka chilifrukten. Lägg den i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock ca 15 min. Strimla purjolöken grovt. Rör i purjolök, crème fraiche och mango chutney. Låt grytan koka ca 5 min. Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Skär fruktköttet i bitar och rör ner det i grytan. Servera med kokt ris och mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar