Här kommer ett recept som jag knåpade ihop i går kväll. Jag blev akut sugen på en panna cotta, så jag var bara tvuuungen, kunde inte stå emot... Håll till godo!
Obs receptet är beräknat till 2 portioner...eller 1 person! ;-)
1,5 dl vispgrädde
0,25 st vaniljstång
0,5 st kanelstång/stänger
2 st kardemummakärnor
0,25 dl socker
20 g vit choklad
1 st gelatinblad
Ananassalsa
100g färsk ananas finhackas och läggs i en bunke
Häll på
2 msk rom
och strö över
1 msk råsocker
Blanda detta och låt stå en stund.
Rosta 3 msk cocos i en torr panna, ställ åt sidan.
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor, om du inte vill ha ngn av kryddorna så är det bara att strunta i dem.
2. Hacka chokladen fint eller använd pellets. Rör ut chokladen i den varma grädden, det gör inget om den inte smälter helt.
3. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
4. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat.
5. Lägg på en stor sked med salsa och strö över cocos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar