tisdag 17 april 2012

Sushi för fegisar

Detta är också en av mina absoluta favoriter. Så fräscht och gott. Det var med den här rätten som jag fick upp ögonen för "riktig" sushi.
4 portioner

400 g fisk, färsk, t ex lax
1 st ägg
1 dl sesamfrö
1 msk rapsolja, till stekning
4 msk japansk soja
1 msk ingefära, riven och färsk
2 tsk lime, pressad saft

Tillbehör:
300 g nudlar
2 st morötter, skuren i stavar
0,5 st gurka, skivad
2 st avokado, skuren
inlagd ingefära


1. Skär fisken i ganska stora munsbitar. Vispa ihop ägget och vänd fisken däri. Panera sedan fiskbitarna med sesamfrö.
2. Blanda soja med den finrivna ingefäran och limesaften. Låt stå och dra en stund. Sila bort ingefäran.
3. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Koka morotsstavarna i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurkan i stavar. Skala och skiva avokado.
4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken i rapsolja 3-4 min per sida. Servera allt tillsammans med sojan och inlagd ingefära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar