måndag 30 april 2012

Pannacotta med gräslök och löjrom


Den här pannacottan hade vi som förrätt (1 av fyra smårätter) på vårt bröllop. Perfekt iom att man kan förbereda den. Vi hade den i små shotsglas för jag tror att den kan bli lite väl mäktig om man serverar mycket av den.
 Förbered pannacottan dagen innan och  klicka på löjrom när gästerna kommer.

Pannacotta med gräslök och löjrom

Ingredienser
8 st
2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 1/2 dl Arla Köket matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
50 g löjrom eller stenbitsrom

Gör så här
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök. Häll smeten i 8 dubbla engångsmazarinformar. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Lägg på löjrommen och servera.
Recept från arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar