tisdag 17 april 2012
Minifärsbiffar med gremolata
Med färdig tomatsås och ravioli så går den här rätten snabbt som ögat att tillaga. Gremolatan gör den här rätten väldigt frisk och god!
2 portioner
250 g nötfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 st liten squash
1 msk smör
Gremolata
1 msk citronskal, rivet
2 msk bladpersilja, finhackad
2 st vitlöksklyftor
tomatsås, färdigköpt svampravioli
1. Börja med gremolatan. Tvätta och riv citronen. Skölj och torka bladpersiljan. Hacka bladpersiljan och vitlöken. Blanda samman.
2. Blanda ner gremolatan i färsen tillsammans med salt och peppar.
3. Skär squashen i 6-8 skivor. Gör köttfärsbiffar och lägg dem på var sin skiva squash och tryck till.
4. Stek köttfärsbiffarna ca 3 minuter på färssidan och lika länge på squashsidan.
5. Servera med tomatsås, svampravioli eller ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gud vilken trevlig blogg! Bra för oss med noll fantasi när det kommer till mat! :)
SvaraRaderaTack Sofia! Det värmer!
SvaraRadera