tisdag 17 april 2012

Rimmad sommarkyckling med kall örtig sås

Härlig rätt som andas sommar! Kan ätas varm eller kall.

4-5 st kycklingfiléer, ca 500 g
Saltlag
1 l vatten
4 msk salt
1,5 msk socker
1 st ingefära, liten bit torkad
1 st lagerblad
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan

Till kokning
1 st hönsbuljongtärning
1 l vatten

Örtsås
2 dl lätt crème fraiche
0,5 dl gräslök, hackad
0,5 dl dill, hackad
0,5 tsk citronskal, rivet
1 krm salt
pepppar, nymald

kokt potatis, lättkokta grönsaker


1. Blanda ingredienserna till saltlagen. Koka lagen i en kastrull ca 5 min. Låt svalna. Lägg i kycklingfiléerna och ställ svalt 1 dygn.
2. Slå bort lagen.
3. Koka upp buljongtärning och vatten. Lägg i filéerna och koka ca 15 min.
4. Blanda ingredienserna till örtsåsen. Servera kycklingen varm eller kall med örtsås, kokt potatis och grönsake

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar