lördag 14 april 2012

Världens godaste tonfisksallad

Jag har blivit kär! För en månad sedan ungefär så åt jag linser för första gången i mitt liv och det var kärlek vid första smakbit... Jag hittade den här salladen med linser på Leila.se. Koka gärna linserna med en grönsaksbuljongstärning och en hel vitlöksklyfta, det blev sviingott!

2 portioner
3 dl röda linser
2 ägg

Röra:
1 burk tonfisk i olja
1 tunt skivad schalottenlök
½ fintärnat äpple
3 msk mayonnaise
Saft av 1 lime
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
Olivolja
Tabasco

Sallad:
3 morötter
1/2 fänkål
½ huvud isbergsallad
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
½ kruka färsk koriander

Koka linser i välsaltat vatten med ½ hönsbuljongtärning.
Sänk ner äggen i kokande vatten och koka i exakt 8 minuter, spola dem i kallt vatten.
Häll av tonfisken och skiva schallotten tunt på mandolin eller för hand.
Blanda med tonfisk och lök med tärnat äpple, mayonnaise och smaksätt med limesaft, flingsalt, svartpeppar, tabasco och olivolja.
Skiva moroten och fänkålen lövtunt på mandolin eller med osthyvel. Strimla isbergsalladen och smaksätt grönsakerna med kryddor, olivolja och vinäger.
Lägg upp salladen på en tallrik och servera med ett knippe koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar